Már több ízben hírt adtunk arról, hogy egész Európa területére ki lesz terjesztve a 112-es egységes nemzetközi segélyhívó használata, az erre vonatkozó nyilatkozat kiadásra is került az EP részéről. Az egységessé váló segélyhívó hatalmas előnye lesz, hogy e központi szám elérésekor azonnali eligazítást és nagyon gyors segítséget kaphatnak a segélyt kérők, akár a mentők, a rendőrség, vagy a tűzoltóság tekintetében. igen előnyös lesz, hogy a 112-es segélyhívóra sms-t is lehet majd küldeni, így is kérhető azonnali segítség.


Az észak-magyarországi régió egyik legnevesebb városa Eger, mely nem csak történelmi, hanem vallási emlékei miatt is gyakori célpontja a turistáknak. A Líceum könyvtára és csillagvizsgálója a tudományok iránt érdeklődők számára jelent kitűnő kikapcsolódást, míg a Bazilika, és az alatta meghúzódó, négy kilométer hosszúságú pincerendszer a vallás, a művészetek és a régi korok látnivalói iránt vonzalmat érzőknek jelenthet felejthetetlen élményt.


Nincs is jobb annál, amikor az ember elmenekülhet a városból és kifújhatja megát egy hosszú, fárasztó munka után. Főleg akkor, ha egy füstös, szmoggal teli metropoliszban él és alig várja, hogy friss levegővel telítődhessen a tüdeje. A nagyváros lakóinak a csend is vonzó lehet. Ha Önnek és családjának minden álma, hogy egy csendes, de ugyanakkor izgalmas, kristálytiszta levegőjű vidéken töltse el szabadidejét, akkor látogasson el Erdély csodálatos vidékeinek egyikére!